bijzondere plaatsen > Cuba > Guamá

GUAMA

CUBA 

In het biosfeerreservaat Ciénaga de Zapata ligt Guamá. Dit is een nagebouwd indianendorp. Het is aangelegd in het Zapata-moeras op de plek waar vroeger de Taino-indianen geleefd hebben. Deze reconstructie biedt een vrij realistisch beeld van hoe een Taino-stam hier vroeger geleefd heeft. Beelden laten scènes uit het vroegere leven van de indianen zien.

Om bij Guamá te komen moet je eerst een leuke boottocht door het moeras en over een meer maken. Om het dorp op je gemak te zien heb je niet zoveel tijd nodig. Je kunt je bezoek nog wat oprekken door bij het restaurant iets te eten of te drinken of door een souvenir te kopen. Trek voor een bezoek inclusief de boottocht ongeveer één tot anderhalf uur uit.

 

Wie dat wil die kan in het bijbehorende hotel overnachten. Weet wel dat Hotel Horizontes Villa Guama een staatshotel is met een niet al te beste reputatie op het gebied van onderhoud en hygiëne. Bij Guamá ligt ook de Criadero de Cocodrilos. Hier worden Cubaanse krokodillen gefokt. Je kunt met de krokodillen op de foto of je kunt ze met een hengel voeren.

 
Meer informatie?

Cuba bezienswaardigheden
Cuba in 24 foto's
Cuba voor beginners
Cuba winterzon info

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl