bijzondere plaatsen > Cuba > Havana > Habana Vieja

HABANA VIEJA

HAVANA

La Habana Vieja is het oude historische centrum van de Cubaanse hoofdstad Havana. Dit deel van de stad is meer dan vijfhonderd jaar geleden ontstaan en er zijn redelijk veel gebouwen uit die tijd bewaard gebleven. Soms zijn de bouwwerken als het ware in nieuwstaat, soms hebben ze dringend behoefte aan een nieuwe link verf of groot onderhoud.

Voor toeristen is Habana Vieja veruit de meest interessante plek van de stad. Het bundelt de authentieke Cubaanse sfeer en de historie van de stad binnen een paar vierkante kilometer. Niet voor niets dat deze complete binnenstad al sinds het jaar 1982 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

 

Binnen Habana Vieja zijn veel bezienswaardigheden te zien zoals het Palacio de los Capitanes Generales, het Castillo de la Real Fuerza, de Catedral de San Cristobal de la Habana en la Bodeguita del Medio. Het meest interessante is echter om gewoon door de straten van Habana Vieja rond te lopen en de sfeer op te snuiven.

 
Meer informatie?

Habana Vieja
Havana bezienswaardigheden
Havana voor beginners
Havana tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl