bijzondere plaatsen > Cuba > Vallei van Viņales

VALLEI VAN VIŅALES

CUBA 

Een van de mooiste plekken in Cuba is de Vallei van Viņales. Deze groene vallei wordt gekenmerkt door de vele mogotos die je ziet. Deze heuvels van zandsteen kom je ook elders in de Cariben tegen, maar nergens op zo'n indrukwekkende wijze als hier in Cuba. De stenen heuvels lijken vaak uit het niets ineens omhoog te komen.

De Vallei van Viņales is het hart van de sigarenindustrie. In de vallei vind je een vrij groot aantal tabaksplantages. Als je de planten zelf niet herkent dan zie je vaak aan de drooghutten dat je met een tabaksplantage te maken hebt. In de nabijgelegen stad Pinar del Rio staat een fabriek waar ze deze tabaksbladeren tot Cubaanse topsigaren verwerken.

 

Voor wandelaars is de Vallei van Viņales een geweldig gebied. Een andere mooie optie om de vallei te bezoeken is per paard. Een ritje op een paard kost je zelden meer dan 10 CUC per persoon per uur. Een hoogtepunt is voor velen de enorme Mural de la Prehistoria. Deze enorme muurschildering laat de evolutie van de mensheid zien.

 
Meer informatie?

Cuba bezienswaardigheden
Cuba in 24 foto's
Cuba voor beginners
Cuba winterzon info

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl