bijzondere plaatsen > Cuba > Havana > Oldtimers van Havana

OLDTIMERS VAN HAVANA

HAVANA

Als je door de straten van Havana loopt dan kun je niet om het vrij grote aantal klassieke auto's heen. Deze oldtimers die veelal van Amerikaanse makelij zijn worden als iconen van Havana (en heel Cuba) geschouwd. Rum, salsa, sigaren, Che, Fidel en oldtimers. Die elementen zijn niet weg te denken uit de hedendaagse Cubaanse samenleving.

Dat er zoveel oldtimers rondrijden in Havana heeft te maken met het handelsembargo dat begin jaren zestig van de vorige eeuw door de Verenigde Staten ingesteld werd. Hierdoor werd het vrijwel onmogelijk om nieuwe auto's te importeren uit Amerika, West-Europa en andere partners van de Verenigde Staten.

 

Met kunst- en vliegwerk heeft men decennia lang de klassieke Chevrolets, Buicks en andere auto's rijdende weten te houden. Tegenwoordig zijn deze auto's goud geld waard in Havana. Toeristen zijn immers bereid om extra geld te betalen om in een klassieke taxi mee te rijden en de mooiste oldtimers worden ingezet voor goedbetaalde rondritten door Havana.

 
Meer informatie?

Oldtimers van Havana
Havana bezienswaardigheden
Havana voor beginners
Havana tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl