bijzondere plaatsen > Cuba > Varadero

VARADERO

CUBA 

Binnen Cuba is Varadero een beetje vreemde eend in de bijt. Het is de minst Cubaanse stad van het land. Dat komt vooral omdat het op een lang schiereiland gelegen Varadero door een tweetal elementen gedomineerd wordt: een kilometers lang zandstrand en tientallen hotelcomplexen die zelden Cubaans aandoen.

Op het moment dat je de hotels verlaat heeft Varadero behalve het strand en de zee eigenlijk niet zoveel te bieden. Het is duidelijk dat het dagelijks leven hier helemaal om het toerisme draait. Op markten worden alleen maar souvenirs verkocht en de aanwezige horeca richt zich ook duidelijk op de ruim één miljoen toeristen die hier jaarlijks komen.

 

In het centrum van Varadero zijn het de klassieke auto's op straat en de Cubaanse muziek in de verschillende restaurants die nog enigszins voor Cubaanse sferen zorgen. Wie echter het echte Cuba wil ontdekken die zal vooral aangewezen zijn op excursies naar steden zoals Havana, Cienfuegos en Trinidad.

 
Meer informatie?

Varadero
Cuba in 24 foto's
Cuba voor beginners
Cuba winterzon info

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl