bijzondere plaatsen > Cuba > Havana > Bodeguita del Medio

BODEGUITA DEL MEDIO

HAVANA

Restaurant-bar Bodeguita del Medio is een waar begrip in Havana. De plek is en was de geliefde plek van bekende Cubanen en inmiddels ook van hordes toeristen die hier vooral komen om mojito te drinken. La Bodeguita meent de oorsprong te zijn van deze beroemde Cubaanse cocktail, maar anderen trekken dit in twijfel.

Neemt niet weg dat La Bodeguita voor toeristen de beste spot is om mojito te drinken. Dat gebeurt vooral in de drukke benedenruimte waar het vaak overvol is. Wat meer relaxed is de bovenverdieping waar je ook kunt genieten van diverse gerechten die symbool staan voor de Cubaanse keuken zoals rijst met bonen, geroosterd varken en gebakken banaan.

 

La Bodeguita del Medio werd in 1942 gekocht door Angel Martínez die de zaak eerst Casa Martínez niemde. Pas op 26 april 1950 werd de zaak hernoemd naar Bodeguita del Medio. Tot de frequente beroemde gasten behoorden Nat King Cole, Joan Manuel Serrat en Pablo Neruda. Ernest Hemmingway kwam er wel af en toe, maar minder vaak dan mensen denken.

 
Meer informatie?

Bodeguita del Medio
Havana bezienswaardigheden
Havana voor beginners
Havana klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl