bijzondere plaatsen > Cuba > Havana > Museo de la Revolución

MUSEO DE LA REVOLUCION

HAVANA

De revolutie wordt gezien als één van de meest belangrijke historische momenten in Cuba. Het is daarom dan ook niet vreemd dat er in Havana een museum aan gewijd is: het Museo de la Revolución. Een bezoek aan Havana is volgens ons niet compleet zonder dat je een bezoek aan dit museum gebracht hebt.

Het Museo de la Revolución is gevestigd in een bijzonder pand. Het betreft het voormalige presidentiële paleis, waar verschillende Cubaanse dictatoren geresideerd hebben. De laatste president die het door Tiffany's New York ingerichte paleis bewoonde was de in 1959 afgezette dictator Fulgencio Batista.

 

Een wandeling door het museum is als een wandeling door de tijd. Door middel van foto's, verhalen en verschillende objecten wordt het verhaal verteld van de succesvolle revolutie die in 1959 onder leiding van Fidel Castro en Che Guevara plaatsvond. Wie goed kijkt die ziet de kogelgaten in de muren ook nog zitten.

 
Meer informatie?

Museo de la Revolución
Havana bezienswaardigheden
Havana voor beginners
Havana tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl