bijzondere plaatsen > Cuba > Trinidad

TRINIDAD

CUBA 

De in 1514 gestichte stad Trinidad is één van de mooiste steden van Cuba. Het historisch centrum van Trinidad ademt nog steeds een beetje de sfeer van lang vervlogen tijden uit. Als je authentiek Cuba op z'n mooist wilt ontdekken dan is Trinidad absoluut een plek die je tijdens je vakantie in Cuba zou moeten bezoeken.

Kenmerkend voor Trinidad zijn de bont gekleurde huizen die gelegen zijn aan hobbelige wegen van stenen. De panden zijn vaak voorzien van raamsmeedwerk. Het hart van het provinciestadje is grotendeels autoluw of zelfs autovrij. De auto's die je wel ziet zijn vaak Amerikaanse klassieke auto's die met het nodige herstelwerk soms nog in prachtige staat zijn.

 

Omdat Trinidad zo goed bewaard is gebleven staat de stad al sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hoogtepunten om te bezoeken zijn het Plaza Major, de muzikale trappen voor het Casa de la Musica en de toren van het voormalige klooster. Hierin is tegenwoordig een klein museum gevestigd. Tegen betaling kun je van het uitzicht genieten.

 
Meer informatie?

Trinidad
Cuba in 24 foto's
Cuba voor beginners
Cuba winterzon info

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl