bijzondere plaatsen > Cuba > Havana > Fusterlandia

FUSTERLANDIA

HAVANA

Een plek in Havana die je moet weten om er te komen is Fusterlandia. Dit is een buurt binnen de verder voor toeristen niet zo interessante wijk Jaimanitas. Een stukje van de wijk heeft een enorme transformatie ondergaan door de Cubaanse kunstenaar José Fuster. Hij heeft door middel van mozaïek een meesterkunstwerk van de buurt gemaakt.

Wie Fusterlandia bezoekt die zal direct de vergelijking maken met de Spaanse kunstenaar en architect Antoni Gaudí. Wie Park Güell in Barcelona bezocht heeft die zal zeker overeenkomsten zien met dat park. Naar ons gevoel is José Fuster eigenlijk nog een stuk verder gegaan. Zijn eigen huis is getransformeerd tot een modernistisch kunstwerk.

 

Fuster is in 1990 begonnen met wat we nu kennen als Fusterlandia. De kunst heeft zich vanuit zijn huis uitgebreid tot de straat waaraan zijn huis staat en zelfs tot aan omringende straten. Een bezoek aan Fusterlandia is gratis. Straatbewoners proberen met souvenirwinkels wel een slaatje te slaan uit de vele toeristen die naar Fusterlandia komen.

 
Meer informatie?

Fusterlandia
Havana bezienswaardigheden
Havana voor beginners
Havana klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl