bijzondere plaatsen > Cuba > Museo de Playa Girón

MUSEO DE PLAYA GIRON

CUBA 

Als je de geschiedenis van Cuba bekijkt dan kom je in de tijdlijn een belangrijk moment tegen dat in 1961 plaatsvond in de Bahia de los Cochinos, in het Nederlands de Varkensbaai geheten. Op 16 april 1961 vond hier een invasie plaats door Amerikanen en Cubaanse ballingen met als doel om het bewind van Fidel Castro omver te werpen.

Voor de Amerikanen is dit een zwarte bladzijde in hun geschiedenisboeken, want dit is de eerste keer in de historie dat het Amerikaanse leger verslagen werd. Binnen de kritieke tijdsspanne van 72 uur wisten de Cubaanse troepen dit gewapende conflict te winnen. Naast zwaar gezichtsverlies betekende dit voor Amerika ook een financiële verliespost.

 

De mislukte invasie wordt door de Cubanen herdacht in het Museo de Playa Girón. Door middel van foto's, materialen en Spaanse teksten wordt hier de Cubaanse kant van de invasie verteld. Het is een vrij klein museum waar je het meeste opsteekt als je deze met een Engelstalige gids bezoekt. Trek een half uur tot een uur uit voor je bezoek aan het museum.

 
Meer informatie?

Cuba bezienswaardigheden
Cuba in 24 foto's
Cuba voor beginners
Cuba winterzon info

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl