bijzondere plaatsen > Cuba > Havana > Floridita

FLORIDITA

HAVANA

De plek waar de beroemde schrijver Ernest Hemmingway vooral kwam om zijn geliefde drankje daiquiri te drinken is El Floridita. Van oorsprong is dit een visrestaurant annex cocktailbars, maar tegenwoordig is El Floridita vooral bekend vanwege de daiquiri's. Deze worden aan de lopende band gemaakt en geserveerd. Daarvoor wordt natuurlijk Havana Club rum gebruikt.

El Floridita is gevestigd in het oude centrum van Havana, dat beter bekend staat als Habana Vieja. Hemmingway kwam hier terecht omdat hij een aantal jaren praktisch om de hoek woonde. Ter herinnering kun je verschillende foto's bewonderen zien waarop Hemmingway in El Floridita te zien is, vaak met een daiquiri in zijn nabijheid.

 

Sinds enkele jaren staat er in de hoek van El Floridita, aan de bad, een bronzen beeld van Hemmingway. Op die manier is het net alsof hij nog steeds aanwezig is in dit iconische etablissement. Het leuke aan El Floridita is overigens dat deze plek nog steeds de sfeer van de jaren 40/50 van de vorige eeuw uitademt.

 
Meer informatie?

Floridita
Havana bezienswaardigheden
Havana voor beginners
Havana klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl