MONTANA / VERENIGDE STATEN

 

Bijzondere plaatsen in Montana

De Amerikaanse staat Montana ligt in het noorden van de Verenigde Staten, direct grenzend aan Canada. Montana staat vooral bekend vanwege het vele natuurschoon dat je hier aantreft. De staat wordt weleens als voorbeeld genoemd van degelijkheid en truttigheid, maar wie Montana bezocht heeft die zal begrijpen dat je dit eerder als een compliment dan als een belediging zou moeten zien. Montana is een geweldige vakantiebestemming vol prachtige natuurgebieden, meren, leuke dorpen en geschiedenis. Montana was bijvoorbeeld onderdeel van het gebied dat men tegenwoordig aanduidt als het 'Wilde Westen'. De staat werd oorspronkelijk bewoond door Indianen en werd voor de Europese bezetters pas interessant toen hier in 1852 goud ontdekt werd in de buurt van de hedendaagse plaats Garrison. De vondst van goud, maar ook zilver, koper, lood en steenkool zorgden voor een trek van tienduizenden mijnwerkers richting Montana. De op geld beluste westerlingen hebben in de jaren vijftig, zestig en zeventig van de negentiende eeuw voor de nodige conflicten gezorgd tussen de 'native americans' en de nieuwkomers. Menig verhaal over cowboys en indianen is hierop ge´nspireerd.

Tegenwoordig is Montana een aangename staat met zeer gunstige criminaliteitscijfers. Het Wilde Westen ligt nu in een ver verleden, maar op verschillende plekken kun je zien hoe de mijnstadjes er vroeger uitgezien hebben. Nog steeds worden er allerlei mineralen en andere delfstoffen uit de grond gehaald, maar het toerisme, houtbouw en industrie zijn inmiddels ook belangrijker pijlers onder de economie van Montana. Als toerist kun je genieten van fraaie plekken zoals het Glacier National Park. het Flathead Lake en drie ingangen tot het Yellowstone National Park zijn ook gelegen in Montana, hoewel het grootste deel van het park zelf in de staat Wyoming ligt.

 

Bijzondere plaatsen in Montana

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Montana bewonderen:
 
Amsterdam
Garden of One Thousand Buddhas
Gates of the Mountains
Glacier National Park
Grant-Kohrs Ranch
Montana Auto Museum
Museum of the Rockies
National Bison Range
Old Montana Prison Museum
Wilde Westen

Bijzondere plaatsen in de Verenigde Staten van Amerika

Montana ligt in de Verenigde Staten van Amerika. Wil je alle bijzondere plaatsen in de V.S. zien?
Ga dan naar onze Verenigde Staten pagina!

MEER INFORMATIE OVER MONTANA

mooiste dorpjes in Montana

MONTANA WEER & KLIMAAT

Montana klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl