bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Montana > Gates of the Mountains

GATES OF THE MOUNTAINS

MONTANA

Ten noorden van de stad Helena kun je de Gates of the Mountains bewonderen. Met een rondvaartboot ga je de rivier Missouri op die op deze plek geflankeerd wordt door vrij hoge krijtrotsen. De ontdekkingsreizigers Lewis en Clark zouden aan deze fraaie locatie de naam Gates of the Mountains gegeven hebben toen ze hier arriveerden.

De boottochten worden vanaf eind mei tot begin september georganiseerd. Dit gebeurt vanuit een kleine jachthaven die ongeveer dertig kilometer ten noorden van Helena ligt. Tijdens de twee uur durende rondvaart vertelt de gids je alles over het gebied en de historie. Als je geluk hebt spot je wilde dieren zoals dikhoornschapen, roofvogels en misschien wel een beer.

 

De rotsen langs de oevers bestaan uit Madison kalksteen, dat kenmerkend is voor de Rocky Mountains. Het steen is vrij poreus en is onderdeel van de vochthuishouding. Tijdens de tocht wordt uitgebreid vertelt over de grote brand uit 1949, de Mann Gulch bosbrand, waarbij dertien heldhaftige brandweerlieden het leven lieten.

 
Meer informatie?

Gates of the Mountains
mooiste dorpjes in Montana
klimaatinfo Montana
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl