bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Montana > Garden of One Thousand Buddhas

GARDEN OF ONE THOUSAND BUDDHAS

MONTANA

Midden in het Flathead indianenreservaat ligt een religieuze plek die je niet zomaar verwacht ergens op het platteland van Montana: een boeddhistische tuin waarin maar liefst 1000 boeddhabeelden verwerkt zijn. Deze spirituele plek ligt bij het dorp Arlee, in de buurt van de stad Missoula. Het is een bekende bezienswaardigheid in de regio.

De meeste toeristen die van noord naar zuid (of andersom) door Montana rijden krijgen de Garden of One Thousand Buddhas als tip mee als ze locals spreken. Zij zijn erg trots op deze fraai aangelegde tuin. Centraal in de cirkelvormige tuin staat de godin Tara. In de cirkel er omheen staan maar liefst 1000 boeddha's.

 

Het tien hectare tellende monument is het initiatief van Gochen Tulku Sang-ngag Rinpoche. Deze Tibetaanse meester binnen de nyingmatraditie koos deze plek uit op basis van een profetische droom die hij eerder gehad heeft. Ewan and the Garden of One Thousand Buddhas is in principe gratis te bezoeken, maar giften zijn van harte welkom.

 
Meer informatie?

Garden of One Thousand Buddhas
mooiste dorpjes in Montana
klimaatinfo Montana
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl