bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Montana > Amsterdam

AMSTERDAM

MONTANA

Dat de Verenigde Staten wat Nederlandse roots heeft is algemeen bekend. Wie weet nou niet dat New York ooit Nieuw Amsterdam heette? Er zijn meer plekken binnen Amerika waar je duidelijk kunt zien dat er Nederlandse wortels aanwezig zijn. Een voorbeeld hiervan is het gehucht Amsterdam dat midden in de staat Montana ligt.

De naam Amsterdam komt meer dan tien keer voor in de VS en de naam Holland wordt meer dan twintig keer gebruikt als plaatsaanduiding. Amsterdam in Montana is zo genoemd vanwege de Nederlandse boeren die zich hier gevestigd hadden om mout te telen voor de Manhattan Malting Company.

 

Tegenwoordig zie je redelijk veel veeteelt in de buurt van Amsterdam. Opvallend is dat je hier de typisch Nederlandse bonte koeien in de weilanden ziet staan, terwijl je elders in Montana vooral zwarte en bruine koeien ziet. Centraal in het ongeveer 150 zielen tellende dorpje staat een houten replica van een Nederlandse windmolen.

 
Meer informatie?

Amsterdam
mooiste dorpjes in Montana
klimaatinfo Montana
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl