bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Montana > Museum of the Rockies

MUSEUM OF THE ROCKIES

MONTANA

In Montana kun je het Museum of the Rockies bezoeken. Dit in de stad Bozeman gelegen museum gaat over het leven in de Rocky Mountains en vooral over allerlei soorten dinosaurussen. Het Museum of the Rockies is gelieerd aan de Montana State University en het Smithsonian Institute.

Het Museum of the Rockies ligt binnen de zogenaamde Montana Dinosaurus Route, waar je van alles kunt zien over de inmiddels overleden dinosaurussen. Het museum heeft de grootste collectie aan dinosaurusrestanten binnen de Verenigde Staten en het grootste Tyrannosaurus skelet ter wereld.

 

In een van elders overgebracht huisje buiten het museum kun je zien hoe het leven in deze regio er uit zag rond het einde van de negentiende eeuw. Daarnaast zijn er binnen het museum twee zalen ingericht voor tijdelijke tentoonstellingen. Toen wij er waren stond het grote Mongoolse rijk van Dzjengis Khan centraal tijdens een tentoonstelling.

 
Meer informatie?

Museum of the Rockies
mooiste dorpjes in Montana
klimaatinfo Montana
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl