bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Montana > Old Montana Prison Museum

OLD MONTANA PRISON MUSEUM

MONTANA

Heb je altijd al een echte Amerikaanse gevangenis willen bezoeken? Dat kan in het dorpje Deer Lodge in Montana. De voormalige Montana State Prison is tegenwoordig een museum. De oude gevangenis is in 1871 geopend en heeft dienstgedaan tot in 1979, waarna de nieuwe gevangenis in gebruik genomen werd.

Geldgebrek, overbevolking en verouderde faciliteiten zorgden ervoor dat er een nieuwe gevangenis moest komen. Nadat de oude gevangenis werd toegevoegd aan het National Register of Historic Places is het een museum geworden. Je kunt zien hoe de gevangenen hier ontnomen van hun vrijheid moesten leven.

 

Vooral in celblok 1912 krijg je een goed beeld van hoe een cel eruit ziet, waar de gevangenen moesten eten en hoe de andere voorzieningen eruit zien. Je bezoekt het gevangenismuseum op eigen houtje. Bij de kassa krijg je een Engelstalig gidsje mee waarin alle info over de Old Montana Prison Museum vermeld staat. Trek voor een bezoek ongeveer drie kwartier uit.

 
Meer informatie?

Old Montana Prison Museum
Deer Lodge
klimaatinfo Montana
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl