bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Montana > Grant-Kohrs Ranch

GRANT-KOHRS RANCH

MONTANA

In het dorp Deer Lodge kun je een traditionele ranch bezoeken die stamt uit de tijd van het Wilde Westen. De ranch is in 1857 gestart door de Canadees John Francis Grant. Negen jaar later, in 1866, verkocht hij de ranch aan Conrad Kohrs, die er samen met zijn vrouw Augusta een succesvol bedrijf van maakte.

Een belangrijk moment binnen de historie van de ranch was de winter van 1886-1887. Extreme weersomstandigheden zorgden ervoor dat meer dan de helft van zijn ongeveer 50.000 dieren stierven. Met een lening van de bank en aangepaste veeteeltmethodes groeide de ranch daarna uit tot een belangrijke speler binnen de veeteelt.

 

Na de dood van Conrad werd zijn kleinzoon Conrad Kohrs Warren de nieuwe ranch manager en uiteindelijk werd hij in 1940 eigenaar van de ranch. In 1972 schonk hij de ranch aan de overheid, waarna het in 1977 geopend werd als National Historic Site. Tegenwoordig kun je de Grant-Kohrs Ranch gratis bezoeken en van alles leren over het leven op echte ranch.

 
Meer informatie?

Grant-Kohrs Ranch
Deer Lodge
klimaatinfo Montana
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl