bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Montana > Wilde Westen

WILDE WESTEN

MONTANA

Toen halverwege de negentiende eeuw de goudkoorts uitbrak in Amerika, ontstonden er spontaan allerlei mijnstadjes waar de goudzoekers sliepen en hun geld er doorheen joegen wat ze met het goud zoeken verdiend hadden. De saloon verdiende in die tijd bakken met geld (of goud) aan drank en prostituees.

Op verschillende plekken in het voormalige Wilde Westen kun je nog oude mijnstadjes bezoeken. Soms zijn ze vervallen tot een spookstad, soms zijn het prachtige openluchtmusea die de sfeer van die tijd prima weer weten te geven. De gebouwen en dorpen zijn authentiek, maar vaak wel gerestaureerd om ze voor bezoekers aantrekkelijk te maken.

 

Twee populaire mijnstadsjes die enkele mijlen van elkaar liggen zijn Virginia City en Nevada City. Beide plaatsjes liggen in Madison County in Montana. Nevada City is grotendeels een museum geworden waar je entree voor betaalt terwijl Virginia City levendiger en vrij toegankelijk is. Een ander boeiend mijnstadje is Garnet, dat wel een spookstad geworden is.

 
Meer informatie?

Nevada City en Virginia City
mooiste dorpjes in Montana
klimaatinfo Montana
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl