bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Montana > Montana Auto Museum

MONTANA AUTO MUSEUM

MONTANA

Voor autoliefhebbers is het Montana Auto Museum een bezienswaardigheid die niet overgeslagen mag worden als de route door Montana enigszins in de buurt van het plaatsje Deer Lodge voert. Het automuseum telt meer dan 150 klassieke auto's die grotendeels van Amerikaanse makelij zijn. De verzameling mag vrij divers en zeker bijzonder genoemd worden.

Op het moment dat je je entreegeld betaalt hebt begint je tocht door de geschiedenis van de Amerikaanse autoindustrie. Dat gebeurt in chronologische volgorde. Vrijwel ieder tijdperk tot de jaren zeventig komt aan bod, waarbij de jaren vijftig en zestig het ruimst vertegenwoordigd zijn. Op het moment dat je die toonzaal betreedt hoor je rock&roll muziek.

 

Natuurlijk ontbreekt de historische T-Ford niet in de collectie en zul je je vergapen aan bekende klassiekers zoals de Chevrolet Bel Air, de Ford Mustang en natuurlijk de Corvette. Ook de bij ons minder bekende auto's zoals de La Salle 2 door Coupe, de Desoto Deluxe en de Studebaker zijn de moeite van het bewonderen waard.

 
Meer informatie?

Montana Auto Museum
Deer Lodge
klimaatinfo Montana
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl