bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Montana > National Bison Range

NATIONAL BISON RANGE

MONTANA

De Amerikaanse bizon is een zoogdier dat alleen in Canada en de Verenigde Staten in het wild voorkomt. Vanwege de jarenlange jacht op bizons is de wereldwijde populatie gekrompen van miljoenen dieren tot slechts zo'n 30 duizend dieren op dit moment. Om ze tegen uitroeiing te beschermen leven de bizons tegenwoordig in beschermde reservaten en parken.

De National Bison Range is één van de plekken waar wilde bizons zonder bedreiging van buitenaf kunnen leven. Deze opvang stamt uit het jaar 1908 en is te vinden in Montana. Er leven ongeveer 350 tot 500 bizons. In het 76 vierkante kilometer tellende park kun je ook andere dieren spotten zoals de zwarte beer, coyotes, herten en allerlei vogelsoorten.

 

Om de National Bison Range te bezoeken heb je een auto nodig. Je hebt de keuze uit twee routes: de korte route die ongeveer een uur duurt en waarbij je de meeste bizons ziet en de verlengde route die ongeveer twee uur in beslag neemt. Deze weg voert je langs de hoogste punten van het park, waardoor je prachtige uitzichten krijgt.

 
Meer informatie?

National Bison Range
mooiste dorpjes in Montana
klimaatinfo Montana
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl