bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Montana > Glacier National Park

GLACIER NATIONAL PARK

MONTANA

Binnen de nationale parken van Amerika geldt het Glacier National Park als één van de mooiste parken van het land. Dit natuurpark is onderdeel van de Rocky Mountains; de bergketen die vanuit Canada helemaal doorloopt tot in Mexico. Het Glacier National Park is bekend vanwege de vele gletsjers die op de rotsachtige bergtoppen te zien zijn.

Het park ligt in de Amerikaanse staat Montana en vormt samen met het aan de Canadese kant gelegen Waterton Lakes National Park het Waterton Glacier International Peace Park. Binnen het park zijn een aantal fraaie wandelingen te maken. Een van de mooiste plekken waar je kunt lopen is bij Logans Pass. In het hoogseizoen is het daar erg druk.

 

De Going-to-the-Sun Road loopt dwars door het park. Je kunt deze weg met de vele mooie uitzichten zelf rijden. Je kunt ook tours boeken met historische rode auto's en begeleiding van een gids. De hogere delen van de weg zijn pas vanaf eind juni of zelfs begin juli open. Meestal blijft dit zo tot de derde maandag van oktober.

 
Meer informatie?

Glacier National Park
mooiste dorpjes in Montana
klimaatinfo Montana
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl