TANZANIA

BIJZONDERE PLAATSEN

Tanzania

De Verenigde Republiek Tanzania is ontstaan in de jaren zestig van de vorige eeuw nadat de Volksrepubliek Zanzibar en Pemba en de Republiek Tanganyika een verbond vormden. Samen vormden ze Tanzania. Tanzania is met name bekend vanwege de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika en de verschillende safariparken. De bekendste parken van het land zijn Ngorongoro, Serengeti, Selous en Ruaha. Veel toeristen komen naar Tanzania om deze bezienswaardigheden met eigen ogen te aanschouwen. Het belangrijkste doel van deze toeristen is met eigen ogen de “Big Five” zien. Dit zijn de buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant. Als je één of meerdere parken in Tanzania bezoekt dan is de kans groot dat ze allemaal tegenkomt.
Het merendeel van de toeristen die naar Tanzania op vakantie gaan sluiten hun reis af op Zanzibar om hier nog even te genieten van een welkome zon-, zee- en strandvakantie. Hoogtepunt van een vakantie op Zanzibar is de historische stad Stone Town die in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Ook de natuurgebieden Ngorongoro, Serengenti en Selous zijn terug te vinden op deze lijst.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Tanzania

Het aantal bijzondere plekken in Tanzania is zeer divers. De indrukwekkende natuur is natuurlijk de grote attractie, maar er zijn ook tal van andere bijzondere plekjes in Tanzania te bewonderen.

Voor Tanzania hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per eiland/stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in Tanzania :

bijzondere plaatsen op Zanzibar

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN TANZANIA

Tanzania > Lake Manyara
Tanzania > Ngorongoro
Tanzania > Serengeti
Zanzibar > Blue Safari
Zanzibar > Jozani National Park
Zanzibar > Markt van Stone Town
Zanzibar > Paleis van de Sultan
Zanzibar > Prison Island
Zanzibar > Spice Gardens
Zanzibar > Stone Town

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Tanzania?

Tanzania voor beginners
Tanzania top 10
Tanzania als winterzonbestemming
Tanzania klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl