bijzondere plaatsen > Tanzania > Zanzibar > Jozani National Park

JOZANI NATIONAL PARK

ZANZIBAR

Het Jozani National Park is het enige nationale park van Zanzibar en één van de weinige plaatsen op het eiland waar nog een stukje jungle te vinden is. Een klein deel van het nationaal park is tegenwoordig opengesteld voor het publiek. De entreegelden worden gebruikt voor de onderhoud van het park.

In het Jozani National park komt de Zanzibarfranjeaap voor. Dit is de enige plaats ter wereld weer dit bijzondere aapje te vinden is. De Zanzibarfranjeaap is vrij gemakkelijk te herkennen aan zijn zwart, wit en rode vacht. Omdat de aap al jaren beschermd wordt is het al zijn vrees voor mensen kwijt.

 

Hierdoor kun je bijzonder dicht bij ze in de buurt komen. Ze laten zich gemakkelijk fotograferen en lijken soms zelf te poseren. Een deel van het park bestaat uit een mangrovebos. In dit bos is een grote vlonderbrug gebouwd zodat je er vrij gemakkelijk een wandeling kunt maken. Let goed op de felrode krabben die overal verborgen zitten.

 
Meer informatie?

Jozani National Park
winterzon op Zanzibar
Zanzibar informatie
Zanzibar voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl