bijzondere plaatsen > Tanzania > Ngorongoro

NGORONGORO

TANZANIA 

De Ngorongoro-krater is één van de absolute hoogtepunten van Tanzania. De krater is ontstaan na het instorten van de vulkaan die ooit een hoogte van ongeveer vijf kilometer moet hebben gehad. De caldera heeft een doorsnee van ongeveer twintig kilometer en is daarmee de op één na grootste caldera ter wereld.

De Ngorongoro-krater is een uniek natuurreservaat waar vele verschillende soorten dieren leven zoals olifanten, gnoes, zebra's, leeuwen, nijlpaarden en de vrij zeldzame zwarte neushoorn. De kraterrand zorgt voor een natuurlijke bescherming van dit prachtige gebied dat jaarlijks door meer dan een half miljoen mensen bezocht wordt.

 

De kraterbodem ligt op een hoogte van ongeveer achttienhonderd meter boven de zeespiegel. De kraterrand torent daar ongeveer vierhonderd tot zeshonderd meter bovenuit. Om af te dalen in de krater heb je een vierwielaangedreven auto nodig, vooral in het nattere seizoen. Voor een bezoek aan de Ngorongoro-krater mag je gerust een hele dag uittrekken.

 
Meer informatie?

Ngorongoro-krater in één dag
Tanzania in 24 foto's
Tanzania voor beginners
Tanzania bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl