bijzondere plaatsen > Tanzania > Zanzibar > Prison Island

PRISON ISLAND

ZANZIBAR

Prison eiland is een klein eilandje voor de westkust van Zanzibar. Via een korte bootreis kun je vrij gemakkelijk op dit eilandje komen. Het eiland dank zijn naam aan de Portugezen die er een gevangenis lieten bouwen. Ze waren echter zo onder de indruk van het eiland dat men na de bouw er een residentie voor de gouverneur lieten bouwen.

De gevangenis werd mede hierdoor nooit in gebruik genomen. Deze is vandaag de dag wel in gebruik als restaurant en hostel. De belangrijkste bezienswaardigheid op het eiland is echter de schildpadden opvang. Deze schildpadden komen oorspronkelijk van de Seychellen, maar wonen al vele jaren op dit eiland.

 

Op de ruggen van de schildpadden staan de leeftijden geschreven. Als deze kloppen dan zou de oudste bijna 200 jaar oud zijn. Prison Island heeft verder nog een prachtig wit zandstrand en in de wateren rondom het eiland zijn enkele prachtige koralen te zien. Een snorkelset meenemen naar het eiland is dan ook een must.

 
Meer informatie?

Prison Island
winterzon op Zanzibar
Zanzibar informatie
Zanzibar voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl