bijzondere plaatsen > Tanzania > Lake Manyara

LAKE MANYARA

TANZANIA 

Het Manyarameer is een natuurgebied en gelijknamig nationaal park in het noorden van Tanzania. Lake Manyara behoort tot de kleinere parken en wordt daardoor regelmatig overgeslagen door de toeristen die vooral koers zetten richting de westelijker gelegen Serengeti. Jammer, want het Manyarameer heeft veel te bieden op een kleine oppervlakte.

In totaal meet dit nationale park ongeveer 330 vierkante kilometer, waarvan het zoutmeer zelf ongeveer 220 vierkante kilometer beslaat. Als je een gamedrive maakt dan doe je dat in het gebied dat ten noorden van het meer ligt. Het landschap wordt hier gedomineerd door dichtbegroeid regenwoud. Slechts een klein deel bestaat uit (semi-)open vlakte.

 

Binnen het park kun je een vrij groot deel van de in Tanzania veel voorkomende dieren spotten zoals zebra's, gnoes, gazelles, leeuwen, apen, flamingo's en pelikanen. Opvallend zijn de leeuwen die in het Lake Manyara National Park leven. Zij klimmen hier in bomen, zodat ze hun prooien van bovenaf kunnen spotten.

 
Meer informatie?

Serengeti
Tanzania in 24 foto's
Tanzania voor beginners
Tanzania bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl