bijzondere plaatsen > Tanzania > Zanzibar > Markt van Stone Town

MARKT VAN STONE TOWN

ZANZIBAR

Wil je de echte sfeer van Zanzibar proeven dan moet je een kijkje gaan nemen op de markt van Stone Town. Op deze bijzonder kleurrijke markt kom je de lekkerste stukken fruit, exotische kruiden en bijzondere handnijverheid tegen. Een bezoek aan de markt start in de meeste gevallen binnen.

Hier zijn de visafslag en de lokale slagers te vinden. Met de hygiŽneregels wordt er hier heel erg soepel omgegaan. De meeste vissen liggen open en bloot in de warme ruimte. Ditzelfde geldt voor het vlees dat er hangt. Je kunt je voorstellen wat voor lucht er hier hangt.

 

De andere delen van de markt zijn gelukkig allemaal in de openlucht, al zijn sommige delen met zeilen overdekt zodat het groente en fruit niet in de volle zon hoeft te staan. Je kunt er voor erg weinig de lekkerste groente en fruit kopen. Wil je kruiden meenemen naar huis dan is dit ook de beste plaats om ze te kopen. Vergeet niet af te dingen anders betaal je gegarandeerd teveel.

 
Meer informatie?

Stone Town
winterzon op Zanzibar
Zanzibar bezienswaardigheden top 10
Zanzibar voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl