bijzondere plaatsen > Tanzania > Serengeti

SERENGETI

TANZANIA 

Van alle natuurgebieden op het continent Afrika is de Serengeti ongetwijfeld één van de allerbekendste. De naam Serengeti betekent letterlijk 'Eindeloze vlaktes' en dat is eigenlijk de mooiste manier om dit natuurgebied te omschrijven. De Serengeti heeft een totale oppervlakte van ongeveer dertigduizend kilometer, wat te vergelijken is met het land België.

De Serengeti is het leefgebied van uiteenlopende zoogdieren, reptielen, vogels en insecten. Het gebied is dan ook een ultieme safaribestemming waar mensen vooral naartoe komen om de planteneters (de grote grazers) en de roofdieren in het wild te bewonderen. In totaal leven er ongeveer twee miljoen zoogdieren in deze enorme savanne.

 

De Serengeti is vooral bekend vanwege de grote trek. Deze enorme dierenmigratie vind jaarlijks plaats in de verschillende seizoenen. Het zijn vooral de gnoes met in hun kielzog onder andere zebra's en gazellen die een cirkelvormige migratiebeweging maken waarbij ze continu op zoek gaan naar de beste leefomgeving voor een bepaalde periode.

 
Meer informatie?

Serengeti
Tanzania in 24 foto's
Tanzania voor beginners
Tanzania bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl