bijzondere plaatsen > Tanzania > Zanzibar > Paleis van de Sultan

PALEIS VAN DE SULTAN

ZANZIBAR

Het Paleis van de Sultan is een druk bezochte bezienswaardigheid in het historische centrum van Zanzibar-Stad. Het huidige paleis is gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw nadat het vorige tijdens de revolutie werd verwoest. Dit was de kortste revolutie ooit gehouden.

Het paleis is tot halverwege de vorige eeuw de woonplaats geweest van de Sultan van Oman en Muscat als ze op Zanzibar verbleven. Na het vertrek van de Sultan heeft het gebouw meerdere functies gehad. Vandaag de dag is het een museum dat de geschiedenis van Stone Town vertelt.

 

In het museum kom je oude documenten en spullen van de sultan en zijn familie tegen. Veel museumwaarde hebben deze jammer genoeg niet. Het museum is zeker leuk om even doorheen te lopen. Met name door de balkons die een schitterend uitzicht hebben op de Indische Oceaan.

 
Meer informatie?

Stone Town
winterzon op Zanzibar
Zanzibar bezienswaardigheden top 10
Zanzibar voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl