bijzondere plaatsen > Tanzania > Zanzibar > Spice Gardens

SPICE GARDENS

ZANZIBAR

De Spice Gardens van Zanzibar zijn één van de belangrijkste en voornaamste inkomensbronnen van het eiland. Enkele van deze kruidentuinen hebben hun deuren geopend voor het publiek. Je leert hier alles over de verschillende kruiden en planten die op Zanzibar voorkomen.

Je door een gids meegenomen langs de verschillende kruiden. Hij laat je alles proeven, ruiken en voelen. Ook laat hij zelf nog even zien waar de plaatselijke dames hun lipstick vandaan halen. Met rode lippen en een grote smile vervolgt hij de tour. Letterlijke hoogtepunt is als iemand een kokosnoot uit de hoogste boom van de plantage haalt.

 

Tijdens het laatste deel van je bezoek aan de kruidentuin krijg je een heuse fruitproeverij voorgeschoteld. Zo goed als alle soorten fruit die op Zanzibar gekweekt worden komen langs tijdens deze proeverij. De smaak van het meeste fruit is op geen enkele wijze te vergelijken met de smaak zoals we die in Nederland kennen.

 
Meer informatie?

Stone Town
Zanzibar informatie
Zanzibar bezienswaardigheden top 10
Zanzibar voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl