MADEIRA / PORTUGAL

 

Bijzondere plaatsen op Madeira

Op het eiland Madeira zijn er behoorlijk wat bijzondere plaatsen te vinden. De meeste van de bijzondere plaatsen op Madeira hebben te maken met de unieke natuur van het eiland maar ook de kerken, de oude forten en de levadas behoren tot het erfgoed van het eiland Madeira. Het merendeel van de toeristen die naar Madeira op vakantie gaat komt naar het eiland toe om te wandelen in het bergachtige binnenland van Madeira. Deze wandelingen gaan in de meeste gevallen over de levadas die het zuidelijke deel van het eiland van water voorzien. Zonder deze levadas zou dit deel van Madeira tot een dor en droog landschap vervallen. Door deze levadas kun je opvallend gemakkelijk wandelen in het bergachtige binnenland van Madeira.

 

Ondanks het feit dat de geschiedenis van Madeira nog niet heel ver terug gaat zijn er op het eiland meerdere bijzondere gebouwen en musea te vinden die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Een van de beste voorbeelden hiervan is het Museu da Baleia over de walvisvangst dat ooit één van de belangrijkste vormen van inkomsten voor het eiland was.

Bijzondere plaatsen op Madeira

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen op Madeira bewonderen:
 
Cabo Girão
Fortaleza São Tiago
Igreja do Colegio
Jardim Botânico da Madeira
Levadas
Mercado dos Lavradores
Museu da Baleia
Old Blandy’s Wine Lodge
Pico Arieiro
Ponta de São Lourenço
Rumstokerijen

Bijzondere plaatsen in Portugal

Madeira ligt in Portugal. Wil je alle bijzondere plaatsen in Portugal zien?
Ga dan naar onze Portugal pagina!

MEER INFORMATIE OVER MADEIRA

Madeira bezienswaardigheden top 10
Madeira informatie
Madeira in 24 foto's
Madeira voor beginners
mooiste dorpjes op Madeira

MADEIRA WEER & KLIMAAT

Madeira klimaatinfo

MADEIRA OP STARTPAGINA.NL

Madeira startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl