ISTANBUL / TURKIJE

 

Bijzondere plaatsen in Istanbul

Istanbul Is de grootste stad van Turkije en is tot de jaren dertig van de vorige eeuw de hoofdstad van het land geweest. Istanbul ook wel bekend onder de namen Byzantium en Constantinopel is lang één van de belangrijkste metropolen ter wereld geweest. De stad dank dit aan zijn ligging aan de Bosporus die de verbinding is tussen de Middellandse Zee en de Zwarte en de scheiding van Europa en Azië. Hierdoor is Constantinopel altijd één van de grootste multiculturele samenlevingen ter wereld geweest. Hier kwam een einde aan in het begin van de vorige eeuw vandaar dat besloten werd de naam te veranderen in Istanbul.

 

In Istanbul zijn nog steeds veel overblijfselen te vinden van de lange en roerige geschiedenis van de stad. Zo zijn enkele van de oudste nog steeds bestaande kerken ter wereld in de stad te vinden en staan er een paar wereldberoemde moskeeën. Niet voor niets is een groot deel van het historische centrum van Istanbul door de UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. Ook buiten dit schitterende historische centrum zijn er tal van bijzondere bezienswaardigheden en musea te vinden.

Bijzondere plaatsen in Istanbul

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Istanbul bewonderen:
 
Archeologisch museum
Basilica Cisterne
Blauwe Moskee
Dolmabaçe paleis
Grand Bazaar
Hagia Irene
Hagia Sophia
Süleymaniye-moskee
Topkapi Paleis

Bijzondere plaatsen in Turkije

Istanbul ligt in Turkije. Wil je alle bijzondere plaatsen in Turkije zien?
Ga dan naar onze Turkije pagina!

MEER INFORMATIE OVER ISTANBUL

Istanbul bezienswaardigheden top 10
Istanbul informatie
Istanbul voor beginners

ISTANBUL WEER & KLIMAAT

Istanbul klimaatinfo

ISTANBUL OP STARTPAGINA.NL

Istanbul startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl