THAILAND

BIJZONDERE PLAATSEN

Thailand

Het Koninkrijk Thailand is een in het zuidoosten van Azië gelegen land dat zeer erg in trek is als vakantiebestemming. Als één van de allereerste Aziatische landen is Thailand zichzelf in de loop van de vorige eeuw gaan promoten als vakantiebestemming. En met succes, want dagelijks vliegen duizenden toeristen naar het land dat tot 1939 bekend stond onder de naam Siam. Thailand is een land dat bekend staat om de heerlijke Thaise keuken, de vriendelijke goedlachse mensen, de prachtige tropische stranden en de fraaie groene natuur. Om zoveel mogelijk van Thailand te zien kiezen veel bezoekers voor een rondreis. Vaak wordt hierbij voor een mix gekozen van stad (Bangkok), strand en cultuur of juist natuur. Chiang Mai komt daarom ook vaak voor in reisschema's van rondreizen door Thailand.

Het land is daarnaast bijzonder laagdrempelig en voor westerse begrippen nog steeds vrij goedkoop. Niet voor niets dat Thailand ook erg populair is onder backpackers. De vrij rijke historie en tradities hebben gezorgd voor uiteenlopende bijzondere plaatsen waar je van kunt genieten. Let wel goed op tijdens welke maanden je naar Thailand reist, want tijdens het regenseizoen kan het weer je weleens dwars zitten bij het bezoeken van bepaalde bezienswaardigheden.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Thailand

Thailand kent een vrij gevarieerd aanbod van bijzondere plaatsen. Natuurlijk heb je dankzij het boeddhisme een vrij breed scala aan fraaie tempels die je kunt bezoeken. Daarnaast heeft het landschap van Thailand gezorgd voor adembenemend mooie stranden en een aantal natuurgebieden die absoluut de moeite van het ontdekken waard zijn.

Voor Thailand hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per eiland/stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in Thailand :

bijzondere plaatsen in Bangkok
bijzondere plaatsen in Phuket

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN THAILAND

Bangkok > Chatuchak Weekend Market
Bangkok > Chinatown
Bangkok > Khao San Road
Bangkok > Lumpini Park
Bangkok > Wat Phra Kaew
Bangkok > Wat Saket
Phuket > Patong Beach
Phuket > Sarasin Bridge
Phuket > Wat Chalong

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Thailand?

Thailand top 10
Thailand als winterzonbestemming
Thailand bezienswaardigheden top 10

Thailand voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl