bijzondere plaatsen > Thailand > Bangkok > Wat Phra Kaew

WAT PHRA KAEW

BANGKOK

De allerbelangrijkste boeddhistische tempel van Thailand staat in Bangkok. Wat Phra Kaew, in het Nederlands de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha geheten, is voor de Thai veruit de meest belangrijke religieuze plaats in het land. Hoogtepunt is de slechts 66 centimeter hoge Smaragdgroene Boeddha die in de tempel te bewonderen is.

De Smaragdgroene Boeddha is overigens niet van smaragd gemaakt maar van jade. Het beeld is al eeuwen oud. Oorspronkelijk zou het afkomstig zijn uit India, maar daar is geen bewijs voor. Al in de 15e eeuw is het beeld voor het eerst in Chiang Rai gesignaleerd. Via Chiang Mai, Luang Prabang  en Vientiane (Laos) en Thonburi is het beeld in Bangkok terechtgekomen.

 

De centrale ubosot van het tempelcomplex is een prachtig gebouw. Veel bezoekers zijn echter zo gefocust op het zien van de bijzondere boeddha dat ze vaak nog maar zelden oog hebben voor het fraai vormgegeven ubosot. Om Wat Phra Kaew, dat bij het koninklijk paleis ligt, te bezoeken moet je voor Thaise begrippen een vrij hoge entreeprijs betalen.

 
Meer informatie?

Bangkok bezienswaardigheden top 10
Bangkok fotoreportage
Bangkok informatie
Bangkok voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl