bijzondere plaatsen > Thailand > Phuket > Wat Chalong

WAT CHALONG

PHUKET

Op het eiland Phuket staan verschillende boeddhistische tempels. De veruit belangrijkste tempel van het eiland is Wat Chalong, dat vroeger de naam Wat Chaiyathararam droeg. Wat Chalong ligt in het zuiden van het eiland, op pakweg 20-25 minuten rijden van het centrum van de stad Phuket. De tempel ligt aan hoofdweg 4021 tussen Phuket en Rawai Beach.

Wat Chalong is gewijd aan de monniken Luang Pho Chaem en Luang Pho Chuang. Deze monniken waren kruidenartsen die door hun uitgebreide kennis veel zieken genezen hebben. Tegenwoordig worden deze in respectievelijk 1908 en 1945 overleden monniken in deze prachtige tempel aanbeden.

 

Het mooiste bouwwerk is de pagoda waarin een groot aantal boeddhabeelden te aanschouwen zijn. Hoogtepunt in dit gebouw zijn echter de fraaie kleurrijke muurschilderingen. Je kunt drie verdiepingen bezoeken, waarbij je vanaf de bovenste verdieping een fraai uitzicht hebt op het complex. Onderhoud van de tempel wordt betaald door opbrengsten uit de verkoop van allerlei snuisterijen.

 
Meer informatie?

Phuket bezienswaardigheden top 10
Phuket fotoreportage
Phuket informatie
Phuket voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl