bijzondere plaatsen > Thailand > Bangkok > Chinatown

CHINATOWN

BANGKOK

Van alle wijken en buurten die Bangkok rijk is, is Chinatown absoluut één van de leukste om te bezoeken. Deze Chinese wijk is in 1782 ontstaan nadat de Chinezen vanuit de oude stad Rattanakosin hier naartoe verhuisden. Inmiddels is Chinatown uitgegroeid tot een vrij grote etnische wijk die ook voor toeristen zeer de moeite waard is.

Chinatown leeft de hele dag door, maar is op z'n mooist op het moment dat de avond invalt. De drukte op de Sampeng Lane Market neemt dan flink toe, de vele stalletjes met etenswaren worden druk bezocht en in de vele massagesalons laten toeristen hun vermoeide voeten of andere lichaamsdelen onderhanden nemen.

 

Ga lekker Chinees eten zoals de bekende Pekingeend of geniet van de vele Chinese neonreclames in Thanon Yaowarat en Thanon Charoen Krung. Vergeet ook niet om even een kijkje te nemen in Wat Traimit. Hier kun je een boeddhabeeld van puur goud bewonderen. Het leukste moment om Chinatown te bezoeken is tijdens de viering van Chinees Nieuwjaar.

 
Meer informatie?

Bangkok bezienswaardigheden top 10
Bangkok in één dag
Bangkok informatie
Bangkok voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl