bijzondere plaatsen > Thailand > Phuket > Sarasin Bridge

SARASIN BRIDGE

PHUKET

Wat niet iedereen weet is dat Phuket door water omringd is. Feitelijk verblijven de meeste toeristen in de provincie Phuket op Koh Phuket oftewel het eiland Phuket. Om daar te komen moet je dus het water oversteken. Dat kan per vliegtuig of met de auto. In dat geval moet je een brug over die Phuket met Phang Nga verbindt.

Tot 1967 was de veerboot de enige manier om vanuit de provincie Phang Nga naar Phuket te rijden. Met de komst van de Sarasin Bridge was dit probleem opgelost. De zevenhonderd meter lange brug heeft decennialang dienst gedaan als verbinding van Phuket met het vasteland van Thailand. Die rol heeft het tot 2011 vervuld. Nu is het een voetgangersbrug.

 

In 2011 werd er naast de Sarasin Bridge een nieuwe en bredere brug geopend, die de toenemende stroom aan auto's veel beter aan kan. Dit is de Thepkasattri Bridge die twee keer tweebaans is. De Sarasin Bridge Bridge is sindsdien een voetgangersbrug en is eigenlijk blijven bestaan met als doel om een toeristische attractie te zijn.

 
Meer informatie?

Phuket bezienswaardigheden top 10
beste reistijd voor Phuket
Phuket informatie
Phuket voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl