bijzondere plaatsen > Thailand > Bangkok > Wat Saket

WAT SAKET

BANGKOK

Van de vele tempels die Bangkok rijk is, is Wat Saket zeker één van de mooiere. Dat komt niet direct door de vormgeving of de inhoud van de tempel, maar vooral door de ligging. Wat Saket Ratcha Wora Maha Wihan luidt de volledige naam van deze boeddhistische tempel. De tempel wordt ook vaak Gouden Berg (Golden Mount) genoemd.

Wat Saket behoort volgens de meeste Bangkok-kenners tot de top-5 van tempels in Bangkok die je bezocht zou moeten hebben. Dat komt vooral door de ligging op een heuvel. Hierdoor heb je vanaf de tempel een prachtig panoramisch uitzicht over Bangkok. Deze heuvel is kunstmatig. Je moet 344 traptreden omhoog voordat je van het uitzicht kunt genieten.

 

De tempel stamt oorspronkelijk uit het tijdperk dat Thailand nog niet bestond maar dat er sprake was van het Koninkrijk Ayutthaya. Bangkok was nog geen stad. De eigenlijke tempel heette Wat Sakae. Nadat de tempel in verval raakte werd hij door Koning Rama I gerestaureerd waarna het de nieuwe naam Wat Saket kreeg.

 
Meer informatie?

Bangkok in 24 foto's
Bangkok klimaatinfo
Bangkok informatie
Bangkok voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl