bijzondere plaatsen > Thailand > Bangkok > Lumpini Park

LUMPINI PARK

BANGKOK

Bangkok is niet bezaaid met stadsparken. Hoewel de straten zelf wel nog de nodige bomen tellen, is het aantal met grotere oppervlaktes met recreatief groen waar je aan de drukte van de stad kunt ontsnappen vrij karig in deze Thaise metropool. Een positieve uitzondering hierop is Lumpini Park dat het populairste stadspark van Bangkok is.

Lumpini Park heeft een oppervlakte van ongeveer 57 hectare en stamt uit 1925. Koning Rama VI schonk dit park aan de bevolking. Van oorsprong was de grond koninklijk bezit. Daarvoor stond hier een museum dat na W.O. I plaats moest maken voor het nieuwe park. De stadsbewoners komen graag in het park. Dagelijks komen er pakweg 10 tot 15 duizend mensen.

 

Naast veel groen is er in Lumpini Park ook veel ruimte voor water. Zo is er een kunstmatig meer aangelegd waar je met huurbootjes een tochtje op kunt maken. Ook is er een zwembad dat alleen toegankelijk is voor leden van de zwemvereniging. Fietsen mag officieel alleen maar van 10 tot 15 uur in Lumpini Park en roken is in zijn geheel verboden in het park.

 
Meer informatie?

Bangkok bezienswaardigheden top 10
Bangkok in één dag
Bangkok informatie
Bangkok voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl