TOLEDO / SPANJE

 

Bijzondere plaatsen in Toledo

Toledo is een bijzondere stad in Spanje. Het was vroeger één van de belangrijkste steden van Spanje. Sterker nog: tot 1561 is Toledo een tijdlang de hoofdstad van Spanje geweest. Daar kwam een einde aan op het moment dat de toenmalige Spaanse koning Filips II naar Madrid verhuisde en daar de nieuwe hoofdstad van maakte. Dit was een beslissing die voor beide steden grote gevolgen had. Madrid werd ineens de belangrijkste stad van het land en werd het nieuwe politieke, economische en culturele centrum. Deze nieuwe hoofdstad begon daarom snel te groeien, ook ten koste van Toledo. Die stad kwam ineens tot stilstand. Geld en macht trokken naar Madrid en de tot die tijd zo bloeiende stad werd afgeremd in de ontwikkeling. Van echt verval is er echter gelukkig geen sprake geweest. Veel middeleeuwse gebouwen die in Toledo te vinden zijn, zijn daarom prima geconserveerd of inmiddels gerestaureerd.

Toledo is dankzij de rijke geschiedenis en de vele overblijfselen uit die tijd een steeds populairder wordende stedentripbestemming in Spanje. De ommuurde stad met de fraaie toegangspoorten en de kenmerkende Mudejarelementen in de architectuur weet jaarlijks een groot aantal mensen te betoveren. Als je Toledo bezoekt dan kun je kiezen uit een groot aantal bezienswaardigheden, mooie plekjes en andere bijzondere plaatsen.

 

Bijzondere plaatsen in Toledo

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Toledo bewonderen:
 
Alcázar
Entre dos Aguas
Hospital de Tavera
Kathedraal van Toledo
Mezquita del Cristo de la Luz
Monasterio de San Juan de los Reyes
Museo de Santa Cruz
Museo del Greco
Sinagoga de Santa Maria Blanca

Bijzondere plaatsen in Spanje

Toledo ligt in Spanje. Wil je alle bijzondere plaatsen in Spanje zien?
Ga dan naar onze Spanje pagina!

MEER INFORMATIE OVER TOLEDO

Toledo bezienswaardigheden top 10
Toledo fotoreportage
Toledo informatie
Toledo in één dag
Toledo tips
Toledo voor beginners

TOLEDO WEER & KLIMAAT

Toledo klimaatinfo

TOLEDO OP STARTPAGINA.NL

-

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl