bijzondere plaatsen > Spanje > Toledo > Alcázar

ALCAZAR

TOLEDO

Op de plek waar het Alcázar van Toledo staat hebben meerdere forten en andere bouwwerken gestaan. Zowel de Romeinen, de Moren als de Visigoten hebben op deze plek een voor hen belangrijk gebouw gehad. Verschillende Spaanse vorsten hebben hier geresideerd. Karel V is grotendeels verantwoordelijk voor het huidige uiterlijk van het fort.

Nadat koning Filips II uit Toledo vertrok is er meerdere keren brand uitgebroken in het Alcázar. Tot drie keer toe is het Alcázar (deels) verwoest door brand en weer opgebouwd. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog heeft het Alcázar het wederom zwaar te verduren gehad. Het was generaal Franco die het Alcázar onder zijn leiding weer op liet knappen.

 

Tegenwoordig woont er geen leider meer in het Alcázar. Het gebouw heeft naast een duidelijk historisch belang tegenwoordig drie functies: als militair museum (Museo del Ejército), als bibliotheek met een enorm fraaie collectie en deels ook nog als archeologische site. Tegen betaling kun je het Alcázar bezoeken.

 
Meer informatie?

Alcázar van Toledo
Toledo voor beginners
Toledo in één dag
Toledo bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl