bijzondere plaatsen > Spanje > Toledo > Museo de Santa Cruz

MUSEO DE SANTA CRUZ

TOLEDO

Het Museo de Santa Cruz is een museum in Toledo dat oorspronkelijk als ziekenhuis gebouwd is. Het was Kardinaal Mendoza die aan het einde van de vijftiende eeuw opdracht gaf om de hulp aan wezen en afgestoten kinderen te centraliseren. Met dit doel werd het gebouw oorspronkelijk ontworpen.

Al snel werd het gebouw het belangrijkste ziekenhuis van de stad en heeft als dusdanig lange tijd gefunctioneerd. Zo halverwege de negentiende eeuw zijn de eerste stappen gezet om van het unieke renaissancegebouw een museum te maken om dusdanig dit stuk erfgoed te beschermen. Het huidige museum stamt uit het jaar 1961.

 

De collectie omvat kunst, archeologische vondsten en historische objecten. Zo kun je hier schilderwerken van El Greco bewonderen, een goed bewaard mozaïek uit een oude Romeinse villa zien en genieten van vondsten uit de bronstijd. Het museum heeft een vloerplan dat gebaseerd is op de vorm van een Grieks kruis.

 
Meer informatie?

Museo de Santa Cruz
Toledo voor beginners
Toledo in één dag
Toledo informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl