bijzondere plaatsen > Spanje > Toledo > Entre dos Aguas

ENTRE DOS AGUAS

TOLEDO

In Toledo staat een bijzonder gebouw dat de naam Entre Dos Aguas heeft. Het is het voormalige woonhuis van de zeer begaafde flamencogitarist Paco de Lucia. Het pand staat aan het mooie en rustige plein Plaza Santo Domingo Antiguo in de oude binnenstad. Na het overlijden van Paco de Lucia in het jaar 2014 heeft het pand drie jaar leeggestaan.

Sinds 2017 heeft het pand de naam Entre dos Aguas en doet het dienst als kleinschalig boutiquehotel. De naam is een directe verwijzing naar de grootste hit die Paco de Lucia scoorde: Entre dos aguas. Dit nummer uit 1973 wordt nog steeds gezien als één van de beste flamencohits die ooit gemaakt is.

 

Als je in Entre dos Aguas dan ademt alles de sfeer van de gitaarvirtuoos uit. Op allerlei manieren kom je met Paco en zijn muziek in aanraking. Zo is er een speciale muziekkamer waar je zijn muziek kunt luisteren, kun je zijn gitaar in de patio zien en heeft iedere kamer in het hotel de naam van één van zijn hits.

 
Meer informatie?

Entre dos Aguas
Toledo voor beginners
Toledo in één dag
Toledo bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl