bijzondere plaatsen > Spanje > Toledo > Kathedraal van Toledo

KATHEDRAAL VAN TOLEDO

TOLEDO

Het belangrijkste kerkgebouw van Toledo is de Kathedraal van Toledo. Andere namen waaronder deze kathedraal bekend staat is Catedral de Santa María de Toledo of Catedral Primada de Toledo. Het middeleeuwse geloofsgebouw werd tussen 1227 en 1493 gebouwd op de plek waar vroeger een Moorse moskee heeft gestaan.

De Kathedraal van Toledo is in de bij Spanjaarden zo geliefde gotische bouwstijl gebouwd. Door de grote oppervlakte (120 meter lang en 59 meter breed) is het niet alleen één van de voornaamste middeleeuwse kerken in Spanje, maar behoort het ook tot de grootste katholieke kerken van het land.

 

Tegen betaling kun je de Kathedraal van Toledo bezoeken. Hoogtepunten in de kathedraal zijn werken van El Greco ('De ontkleding van Christus' en schilderijen van de apostelen), het schilderij 'De gevangenneming van Christus' van Goya en het indrukwekkende Retablo Mayor dat zorgt voor een zeer fraai gedecodeerd hoogaltaar.

 
Meer informatie?

Kathedraal van Toledo
Toledo voor beginners
Toledo in één dag
Toledo bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl