bijzondere plaatsen > Spanje > Toledo > Hospital de Tavera

HOSPITAL DE TAVERA

TOLEDO

Het voormalige Hospital de San Juan Bautista staat tegenwoordig vooral bekend als Hospital de Tavera. Het is een voormalig ziekenhuis dat net buiten de stadsmuren van Toledo staat. Het gebouw is in de renaissancestijl gebouwd, iets waar men meer dan een halve eeuw over gedaan heeft. De bouw duurde van 1541 tot 1603.

Het hospitaal werd in opdracht van Kardinaal Juan Tareva gebouwd en was bedoeld als ziekenhuis voor de armen. Nadat het gebouw in private handen kwam is er een museum van gemaakt. Je kunt dit museum alleen maar door middel van een rondleiding bezoeken. Die wordt in het Spaans en Engels gegeven en duurt pakweg 50 minuten.

 

Uniek elementen binnen het Hospital de Tavera zijn de oude apotheek dat nog grotendeels in de oorspronkelijke stijl behouden is gebleven en de bibliotheek waar patiŽntendossiers van duizenden voormalige patiŽnten opgeslagen zijn. In de hospitaalkerk zijn schilderwerken van de beroemde schilder El Greco te bewonderen.

 
Meer informatie?

Hospital de Tavera
Toledo voor beginners
Toledo in ťťn dag
Toledo bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl