bijzondere plaatsen > Spanje > Toledo > Mezquita del Cristo de la Luz

MEZQUITA DEL CRISTO DE LA LUZ

TOLEDO

De Mezquita del Cristo de la Luz is een geloofsgebouw dat in het jaar 999 oorspronkelijk als moskee gebouwd is. Dit is in de periode dat de islamitische Moren regeerden over een groot deel van het Iberisch schiereiland en dus ook over Toledo. Na de Reconquista werden moskeeën massaal gesloopt of omgebouwd tot katholieke kerk.

In het geval van de Mezquita del Cristo de la Luz is het uiterlijk van de moskee grotendeels intact gebleven. De duidelijk herkenbare Moorse bouwstijl is nog helemaal zichtbaar, zowel van binnen als van buiten. Er zijn wel een aantal onderdelen toegevoegd zoals een apsis waarin een beeld van Jezus Christus hangt en een klein kruis op het dak.

 

De oorspronkelijke ruimte is door middel van vier kolommen verdeeld in negen stukken. Vergeet tijdens een bezoek vooral ook niet om staande in één van deze ruimtes naar boven te kijken om het fraaie design van het gebouw te ontdekken. Wist je overigens dat volgens een legende de herverovering van Toledo gevierd zou zijn in dit kleine gebouw?

 
Meer informatie?

Mezquita del Cristo de la Luz
Toledo voor beginners
Toledo in één dag
Toledo bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl