bijzondere plaatsen > Spanje > Toledo > Monasterio de San Juan de los Reyes

MONASTERIO DE SAN JUAN DE LOS REYES

TOLEDO

Als je ten westen van Toledo richting de stad kijkt dan is het het dak van de kerk van het Monasterio de San Juan de los Reyes dat opvalt. Het design valt onder de noemer 'Isabelline gotisch' of Castiliaans laatgotisch. De kerk hoort bij een klooster dat in de vijftiende eeuw in Toledo gebouwd is.

Het waren de Katholieke Koningen (Ferdinand II van Aragon en Isabella I van Castilië) die opdracht gaven om dit klooster te bouwen. Ze deden dat na hun overwinning op de Portugezen in Toro, in het jaar 1476. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de vorsten na hun dood hier in Toledo begraven zouden worden, maar dat is uiteindelijk in Granada geschied.

 

Het tegen betaling te bezoeken klooster is gebouwd in een gotische stijl met Spaanse en Vlaamse invloeden. Volgens goed lokaal gebruik zijn er ook Mudéjarelementen te herkennen in het klooster, zoals in een plafond van een kloostergang. Het Monasterio de San Juan de los Reyes heeft een kleine binnentuin omringd door vier fraai gedecoreerde gangen.

 
Meer informatie?

Monasterio de San Juan de los Reyes
Toledo voor beginners
Toledo in één dag
Toledo informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl