SEVILLA / SPANJE

 

Bijzondere plaatsen in Sevilla

De afgelopen decennia is Sevilla uitgegroeid tot één van de populairste stedentripbestemmingen binnen Spanje. Samen met Barcelona, Madrid en Valencia vormt Sevilla de top 4 van best bezochte steden van Spanje. De hoofdstad van Andalusië is rijk aan historie en daardoor ook aan historische bezienswaardigheden en monumenten. Deze hotspots stammen uit verschillende eeuwen, zoals het Moorse tijdperk gedurende de middeleeuwen maar ook uit de welvarende periode die voortvloeide uit de grootscheepse kolonisaties die Spanje vanaf eind vijftiende eeuw verrichtte. De vele bezienswaardigheden in combinatie met het vrijwel altijd aangename zonnige weer maken van Sevilla een hele leuke stad om te bezoeken.

Wie minder geeft om musea, monumenten en andere bezienswaardigheden die kan in Sevilla heerlijk winkelen of genieten van het culinaire leven dat hier niet alleen smaakvol, maar ook zeer betaalbaar is. Zeker wie een beetje de moeite neemt om te eten waar de locals dat ook doen die kan lekker smikkelen tegen aangename prijzen.

 

Belangrijke bezienswaardigheden in Sevilla zijn onder andere het Moorse kasteel (het Real Alcázar), de oude joodse wijk Santa Cruz en de pompeuze Plaza de España die speciaal vanwege de in 1929 gehouden wereldtentoonstelling aangelegd is.

Bijzondere plaatsen in Sevilla

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Sevilla bewonderen:
 
Barrio Santa Cruz
Barrio Triana
Kathedraal van Sevilla
Metropol Parasol
Monasterio de la Cartuja
Parque de María Luisa
Plaza de España
Plaza de Toros
Real Alcázar

Bijzondere plaatsen in Spanje

Sevilla ligt in Spanje. Wil je alle bijzondere plaatsen in Spanje zien?
Ga dan naar onze Spanje pagina!

MEER INFORMATIE OVER SEVILLA

5x zien & doen in Sevilla
Sevilla bezienswaardigheden top 10
Sevilla foto's
Sevilla informatie
Sevilla informatie
Sevilla in één dag
Sevilla top 10
Sevilla voor beginners

SEVILLA STEDENTRIP

waar overnachten in Sevilla

SEVILLA WEER & KLIMAAT

Sevilla klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl