bijzondere plaatsen > Spanje > Sevilla > Barrio Triana

BARRIO TRIANA

SEVILLA

Aan de westelijke kant van de rivier Guadalquivir ligt de volkswijk Triana. Hier woonden van oorsprong de vissers, zigeuners, zeelieden en stierenvechters. Dit is ook de wijk waar de beste flamencozangers van Sevilla vaak wonen en optreden. De wijk Triana is eigenlijk Sevilla in de meest pure en ruige vorm.

Zodra je de Puente de Isabel II (ook wel Puente Triana genoemd) overgestoken bent dan kom je meteen in een iets andere wereld terecht. Hier geen grootse bezienswaardigheden, maar gezellige bars, winkels waar je de kenmerkende azulejos kunt kopen en volop plekken waar je de niet commerciële variant op flamenco kunt bewonderen.

 

Populaire plekken in Triana zijn de Calle Betis, die langs de rivier loopt en de Calle San Jacinto die een beetje als centrum van de wijk gezien wordt. Breng zeker een bezoek aan het keramiekcentrum en aan de heerlijke overdekte markt 'Mercado de Triana'. Hier kun je ook heerlijke tapas eten.

 
Meer informatie?

Sevilla in één dag
Sevilla top 10
Sevilla bezienswaardigheden
Sevilla voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl